MALGRAT TOT, BONES VACANCES!

20140731-153040-55840562.jpg

Arriba agost i, com cada any, milers de persones comencen el seu més que merescut descans estival. No sé ben bé el per què, però la veritat és que la majoria de nosaltres preferim gaudir del nostre període de descans durant aquest mes, uns per gust i uns altres per obligació, doncs és agost el mes amb menys activitat econòmica i, ja se sap, millor parar quan els nostres clients i competidors parin, no sigui que perdem clients o atorguem avantatges a la competència parant quan no toca.

I és que, si ho miréssim amb fredor, què té agost que no tingui un altre mes, com per exemple, juliol? Anem a veure, si del que es tracta és fer vacances a l’estiu, no seria millor al juliol? Al juliol, els dies duren més, fa més calor i el temps, a priori, és millor; llavors, per què a l’agost? Canviant de terç, la veritat és que, cada vegada més, els treballadors anem canviant els nostres hàbits i aquest èxode que es produïa a les ciutats cada agost ja no és igual.

Durant aquest mes ens deixaran aparentment en pau les notícies que cada dia ens bombardegen, preocupen i, tot cal dir-ho, influeixen. No obstant això, no oblidem que l’agenda de successos i preocupacions va plena de cara a setembre i, alguns d’ells donaran que parlar en les properes dates, com per exemple:

1-Les matances a Gasa, algú es preocuparà de debò per parar aquesta monstruositat?

2-L’epidèmia d’Ebola a Àfrica, ja batejada com “la pesta negra” del segle XXI.

3-La guerra d’Ucraïna, amb l’interès sobre el gas rus com a fons.

4-L’escàndol hagut a Catalunya sobre actuacions d’un antic i prestigiós mandatari. Haig de reconèixer que, com a català, em consterna i preocupa profundament.

5-L’encaix de Catalunya. Més enllà de retòriques o discursos polítics (que no són ni molt menys la intenció d’aquest blog), s’espera una tardor moguda i plena de titulars.

Segur que em deixo molts temes en l’agenda. Encara així, a l’agost també tenim dret a gaudir d’aquesta certa “aturada informativa”, és un altre dels nostres costums estiuencs. No obstant això, que ens deixin de bombardejar no voldrà dir que deixin d’existir els problemes, la tardor es presentarà plena de notícies i escàndols, però ara no toquen, ara toca descansar. Com deien aquells entranyables dibuixos animats de la meva infància…”pronto volveremos con más diversiones

Feliç estiu i bones vacances a tothom.

Jordi.

Article publicat al web de «La Ciutat» el dia 1-8-14 i consultable aquí.

Què en penseu? / ¿Qué pensais?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s