CAPITALITZAR L’ATUR. COM SEMPRE, TARD.

20140412-142056.jpg
Fa pocs dies ha aparegut en premsa la que crec sincerament sí que és una bona mesura d’estímul de l’ocupació i de l’economia en general; em refereixo al fet que, aviat, qualsevol aturat podrà capitalitzar el seu subsidi d’atur per poder emprendre un negoci, qualsevol que sigui la seva edat.

Cal recordar que aquesta mesura ja existia anteriorment, però només per a aturats menors de trenta anys, en el cas dels homes, o de trenta-cinc, en el cas de les dones. La mesura va tenir un bon acolliment, s’ha fomentat l’auto-ocupació de més de cent mil persones que han accedit a un capital i han pogut emprendre un negoci. Amb aquesta reforma, ho podrà fer qualsevol aturat qualsevol que sigui la seva edat. Ara bé, al meu parer, com sempre en aquest país, fem tard.

Fem tard perquè el mal ja està fet, l’atur va començar a créixer en 2007 i actualment molts aturats de llarga durada ja han esgotat el seu subsidi. Per això, només podran accedir a aquest sistema els “aturats nous”; a més cal tenir present que sembla ser que la destrucció d’ocupació s’està aturant. A això cal sumar-hi que els majors de trenta-cinc anys tenen més problemes per tornar al mercat laboral que els de trenta; per això, una mesura molt encertada per reinsertar aturats sense límits d’edat al món laboral fomentant l’auto-ocupació en 2007, va néixer limitada als menors de trenta anys i ampliar-la per a tothom ara en 2014 sembla més una maniobra de cara a la galeria política. Aquesta mesura hagués estat perfecta en 2007, però no en 2014. Haver-ho fet abans, no?

Versión en castellano

Un comentario sobre “CAPITALITZAR L’ATUR. COM SEMPRE, TARD.

Què en penseu? / ¿Qué pensais?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s