Ens ha tocat la salut!

Imatge

Ens ha tocat la salut! Un any més ens hem il·lusionat amb la Loteria de Nadal, hem intercanviat, regalat, comprat, oferit i acceptat números de loteria; alguns els hem comprat a l’administració, altres els hem comprat en forma de participacions. Hi ha gent que ha aprofitat un viatge a terres llunyanes i ha portat loteria per a ells i tota la seva família, per alló de portar la sort de fora i poder esgarrapar un pessic de diners. També ens passa sovint que, en acompanyar algun amic a comprar loteria, acabem comprant el mateix número que aquest ja que no sigui que li toqui a ell i a nosaltres no.

I hem hagut de patir un horrorós i caspós anunci televisiu, encara que segurament haurà sigut tant efectiu com els anuncis de quan sortia el famón calb. Només cal veure tots els comentaris que s’han sentit, que si semblava la Família Monster, que si la Caballé feia por, que si les dents de Raphael, que si quina cutrada…però allà ha estat, potser per ranci i caspós ha tingut l’èxit que ha tingut.

Per acabar-ho d’adobar, per no ser menys, també la Generalitat s’ha apuntat al carro i ha creat la «grossa de Nadal», que se sorteja el proper dia 31 de desembre i amb una  campanya publicitària prou encertada i amb preus de les participacions prou barats. L’emissió ha tingut força èxit, al menys on visc, i les participacions s’han venut en un temps rècord.

No oblidem que, de tot plegat, és l’Estat el màxim agraciat per la Loteria; no fa massa que es va canviar el tracte fiscal de la mateixa i ara l’Estat perceb el 20% dels premis; és a dir, s’ha convertit en pagador i cobrador alhora. Tot plegat sembla un contrasentit, potser seria millor que abaixés l’import dels premis un 20% i així es continués donant la imatge dels premis de loteria lliures d’impostos però potser demano massa. Amés, ells mateixos reconeixen que no han recaptat el que esperaven amb aquest nou gravamen, i què s’esperen, doncs, en un país en crisi, que la gent inverteixi més en jocs d’atzar si el premi net ha baixat i la gent té d’altres necessitats?

Però ja ha passat el sorteig, i com deia Julio Iglesias, «la vida sigue igual». A qui els hagi tocat, la meva felicitació i recomanació d’invertir-los amb seny; als que no ens ha tocat res, ens toca donar gràcies a Déu que tenim salut com és costum. Ja ho diu Raphael a l’anunci…ens ha tocat «na, na, na, na, nà», menys mal que ens queda la salut!

Què en penseu? / ¿Qué pensais?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s