Cuando creíamos que teníamos todas las respuestas…

MarioBenedetti

Cuando creíamos que teníamos todas las respuestas, de pronto, cambiaron todas las preguntas.
Mario Benedetti (1920-2009) Escritor y poeta uruguayo.

Malauradament, en els temps que vivim aquesta cita té tota l’actualitat. Estem vivint temps de retallades i canvis en molts àmbits i  sobretot en drets adquirits que tots donavem com consolidats. Avui vull comentar la notícia que ha saltat avui segons la qual el Govern de Madrid està estudiant eliminar la deducció per compra de vivenda habitual a l’IRPF amb efectes retroactius, si bé la notícia també diu que hi hauria un període transitori de diversos anys fins a la seva eliminació definitiva. Això, en la meva opinió, no seria res més que aplicar una norma amb caràcter retroactiu doncs s’elimina el dret de deducció per compra de vivenda a l’IRPF dels que la van comprar en el seu dia, i cal tenir en compte que molta gent comprava llavors la vivenda pensant, entre altres coses, en el manteniment (o pujada) del valor de la mateixa i els avantatges fiscals que tenia la compra. Tan una cosa com l’altra al final queden en no-res.

Personalment i sense ser jurista, em xoca la possible transgressió d’un dels principis bàsics del Dret, que és la no retroactivitat de les normes, faré un exemple que penso pot ser clarificador; algú s’imagina poder ser multat per circular a seixanta per hora per ciutat abans que el límit baixés a cinquanta quilòmetres hora? no seria absurd?

Què en penseu? / ¿Qué pensais?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s