Solidaritat? Sí, però sempre!

Publicat al web de «la ciutat» i consultable en aquest link

Normalment en aquestes dates de l’any ja properes a les Festes de Nadal és quan comença la majoria de les activitats solidàries de l’any, és com si fos uns “temporada alta” de la solidaritat.

I au! Apareixen de nou els maratons televisius, les recollides solidàries i moltes altres activitats, la solidaritatassoleix fites inimaginables a d’altres èpoques de l’any i tots ens sentim bé per haver “estimat el pròxim com a un mateix”; total, que passa Nadal i tornem a allò de cada dia i la solidaritat, generalment i malgrat excepcions lloables, és oblidada. És una mica com allò que posaven els llibres de text dels setanta del nen que ajudava a passar el carrer a la iaieta amb gaiato, fem la bona acció de l’any i ja està.És que qui va dir “estimeu el pròxim” es referia només a fer-ho durant els Nadals o bé a fer-ho SEMPRE?

Vol dir això que els maratons televisius i les activitats solidàries dels Nadals no em semblen convenients? Per suposat que no, oidà, només faltaria; està molt bé que durant el Nadal s’accentuï la solidaritat però penso que també l’hauríem de demostrar durant tot l’any; per exemple a la vida professional, sent honestos, no abusant de situacions de superioritat, fent tractes justos o no intentant sempre arribar a les últimes conseqüències i així a molts altres àmbits del dia a dia.

És en les petites coses del dia a dia on crec que s’hauria de fer la major part de la solidaritat; a vegades penso que si tots la tinguéssim sempre una mica més en compte noexistirien les crisis econòmiques, els patiments i altres situacions negatives. En aquest cas, no seriem tots plegats un pèl més feliços?

Què en penseu? / ¿Qué pensais?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s